A Swift Cup Europe idei sorozatának ötödik hétvégéje egyben az egyik legfontosabb állomása volt a sorozatnak. A Hungaroring-en a Kamion Európa Bajnokság és a Blancpain GT Series mellett a suzukisok is szerepeltek, ahova a két versenynap alatt a szervezők tájékoztatása szerint 31.000-en látogattak ki.

20160825-DSC01388A csütörtöki napon már egy különleges eseményen vett részt a csapat két pilótája, az 56-osok Terére szervezett Parádéra voltak hivatalosak. A Hungaroringről rendőri felvezetéssel érkeztek a belvárosba, ahol két órás közönségtalálkozón vettek részt. Jó volt látni, milyen sok rajongója van az autósportnak.

A pénteki edzéseken már látható volt, hogy Forrai Gáborral ezen a hétvégén is számolni kell, folyamatosan az élmezőnyben autózott. Merk József kimondottan azért jött, hogy jót autózzon, jól érezze magát, az eredménnyel nem foglalkozott. A középmezőnyben foglalt helyet, de időeredményei nem voltak messze az élbolytól.

Szombaton időméréssel kezdtek a suzukisok, és Forrai nagyszerű eredményt ért el, bejutott a Super Pole-ba, és a második időt autózta, azaz az első sorba került a 39 indulót felvonultató mezőnyben. Merk József a 26. lett, de a középmezőny rendkívül szoros volt.

DSC01871

_DSC1134Az első versenyre már szombaton sor került, a két Truck Race futam között, így minden kilátogató láthatta a futamot. Forrainak nem sikerült az első helyért küzdenie, visszacsúszott a harmadik helyre.

A tempója jó volt, megfutotta a verseny legjobb körét, de a harmadik helynél előrébb nem tudott kerülni.

Merk József benne volt a darálóban, sikerült javítania a rajtpozícióján, és végül a 23. helyen intették le.

_DSC1211Forrai Gábor a harmadik helyével fontos pontokat szerzett, a leggyorsabb körért pedig megkapta a plusz 1 pontot.

A vasárnapi első versenyre az első nyolc fordított sorrendben került a rajtrácsra, így Forrai a hatodik helyről startolt, Merk pedig a 23.-ról indult.

Forrai rajtja nem sikerült jól, de a tempója megint megfelelő volt. Sikerült a futamon egy helyezést javítania a rajthelyén és az ötödik lett. Több bajnoki riválisa betlizett, így ez a helyezés az év végén még nagyon fontos lehet.

Merk számára még jobban sikerült a második verseny, mint az első. Sok test-test elleni csatája volt, de sikerült helyezéseket javítania és a 19. helyen intették le, azonban az autója komolyabban megsérült.

_DSC1604Alig pár óra pihenés után következett a hétvége záróakkordja, a harmadik futam. Az első nyolcat ismét fordították, Forrai a negyedik helyre került. Merk József ezen a futamon nem tudott rajthoz állni.

Forrai Gábor megint nem startolt jól, de a tempója most az élmezőnyben a legjobb volt, és sorra szerezte vissza a helyezéseket. A célban 6mp-re maradt el a futamgyőztestől, a negyedik helyen érkezett.

_DSC1629Újra kavarodott a bajnoki riválisok sorrendje, Forrai továbbra is esélyes a bajnoki címre, igaz, visszacsúszott a tabella negyedik helyére.

A bajnokság október 14-16. között zárul három versennyel a Hungaroring-en.