A szlovákiai hétvégén, két bajnokságban, két versenyzővel indult az Apex Racing. Merk József újra beült a tavalyi autójába, mellyel megnyerte az FIA Zóna Kupát és a Magyar Bajnokságot. Az autója, a Suzuki Ignis azóta pihent, és persze kisebb felújításon esett át.

Tim Gábor a Skoda Octavia Cup-ban vett részt, melyben a bajnoki első helyen érkezett a Slovakiaring-re. Előnye 22 pont volt a cseh Tomas Pekar előtt, célja volt ezt az előnyt megtartani.

DSC00973Merk József komoly mezőnybe csöppent, hisz a kistúraautósok futamain tizennyolc 1600cc-es autó rajtolt. Ekkora mezőnye 2015-ben sosem volt, így fokozottan várta az időméréseket és a futamokat. A szombaton lebonyolított első kvalifikáción kiautózta azt az időt, amit várt magától, és ezzel a legjobbja volt a kategóriájának, a 15. helyről indulhatott a 38 fős mezőnyben.

A futamot végig küzdötte az autójánál erősebb ellenfelekkel, de a kategória riválisai nem jelentettek rá veszélyt. A versenyt végül az 1600cc-esek első helyével fejezte be, és a magyar kistúra összevont értékelésben a harmadik lett.

Vasárnap újra ugyanaz volt a program számára, előbb időmérés, majd délután verseny. A reggeli időmérésen, felszáradó pályán újra remekelt, senki nem tudta megközelíteni, és ismét a mezőny 15. helyét szerezte meg. A második futamra már száraz pályán került sor, és egy nyugodt versenyen megismételte a szombati eredményt. Azaz, újra megnyerte a kategóriáját, és a magyar értékelés harmadikja lett. Ez jó felkészülést jelenthet számára a hétvégi Truck Fest-re, ahol a Swift Cup Europe bajnokságban indul.

DSC01103

Tim Gábornak már közel sem volt ennyire zökkenőmentes a hétvégéje. Az edzéseken is látszott, hogy valamiért nem tud lépést tartani az élmezőnnyel, hiába javította folyamatosan a csapat a beállításait. Az időmérése után megszületett a döntés, a csapat kuplungot kényszerült cserélni az autón. Erre csak éjszaka volt lehetőség, de a csapat szerelői alvás nélkül befejezték az autót.

Tim az ötödik helyről rajtolva hamar a mezőny elejére került, és egy ötfős bolyban autózott végig. Az utolsó körökben vette át a vezetést, és a célig meg is tartotta azt. Mögötte bajnoki riválisa érkezett, a cseh Tomas Pekar. Tim ezzel tovább növelte az előnyét a bajnokságban.

_SLP9548

A második versenyre a fordított rajtrácsot sorsolták, és ennek értelmében Tim a hetedik helyről indult vasárnap. Ezen a futamon nem hagyott esélyt bajnoki riválisainak, már az első körben az élre állt, és az amerikai Macbeth-el ellógott a mezőnytől. A célig előzgették egymást, de végül Tim taktikázott jobban, és az utolsó köröket végig védekezve, megnyerte a vasárnapi futamot is.

DSC01199

Nyolc futamból hatot megnyert idén, és már 44 pontos az előnye, a szezonzáró Brno-i hétvége előtt.

A csapatra most nem várhat pihenés, hisz ezen a héten már Truck Fest, ahol két autóval indul az Apex Racing a Swift Cup Europe-ban.