Forrai Gábor és Merk József képviselte az Apex Racing-et az FIA Swift Cup Europe harmadik hétvégéjén a Pannonia-Ring-en. Forrai a bajnokság második helyét foglalta el a versenyek előtt, Merk József pedig egy kihagyott hétvége után próbálta felvenni újra a ritmust.

DSC09201Az időmérés jól sikerült Forrai számára, második helyet szerezte meg, azaz az első sorból indulhatott a vasárnapi első versenyen. A rajtot nem kapta el jól, de nem tudták megelőzni. A célig küzdött a második helyért, és azt egyszer sem engedte ki a kezei közül. Az első helyre nem volt esélye, így végig védekeznie kellett. Sikerrel járt, hisz a második helyen intették le.

Merk József a 16. helyről indult és végig a középmezőnyben küzdött. Már a verseny elején elütötték a futóművét, és a motor gyengülésére is panaszkodott. Ezek ellenére tisztességgel végigküzdötte a futamot és a 17. helyen ért célba.

DSC09038A meglepetés az eredmény hirdetéskor következett, mikor Forrai-t negyedik helyen jelentették be. Mint kiderült, pálya határainak túllépése miatt időbüntetést kapott, és így a másodikról a negyedik helyre esett vissza. A csapat hiába is próbált kikérni erre bizonyítékot, vagy akár óvást benyújtani, erre nem adtak lehetőséget a versenybírák.

A pályaelhagyásokat a zászlós posztokon ténybíró jelenti be, ez alapján először figyelmeztetést, majd újabb elhagyások esetén adnak 2 majd 5 másodperc időbüntetést. Forrai 7 másodperc időbüntetést kapott, azaz minimum 4-szer tért le a pályáról. Ezeket nem sikerült azonosítani a kamerákon lévő felvételek alapján.

DSC09204A ténybírói posztot is ellenőrizte a csapat egy képviselője, és megállapította, hogy azok posztok olyan messze, és olyan szögben vannak, hogy valós megállapítást szinte lehetetlen adni arról, hogy egy autó valóban túl lógott-e a fehér vonalakon. Fontos megjegyezni itt sokszor centiméterek döntenek, erről ítélkezni 30-40 méterről nem lehetséges.

Ennek köszönhetően Forrai nemhogy ledolgozta a hátrányát Csik Jánossal szemben, további hátrányba került, hisz a büntetés miatt riválisa mögé került.

A második futamon Forrai már jobban rajtolt, és a futam jelentős részében a dobogós helyekért küzdött. A futam hajrájára azonban a kuplung meghibásodása miatt lassulni kezdett, és sorra vesztette el a helyezéseket.

A célba végül a 8. helyen ért célba, ami újra fontos pontveszteség volt a bajnoki tabellán.

DSC09211Merk József számára a második verseny sokkal jobban sikerült, jelentősen javított rajthelyén. Főként osztrák riválisokkal zajló küzdelmeit sorra nyerte, rengeteg tapasztalatot szerezve ezzel. A célba 13. helyen érkezett.

Forrai Gábor ugyan fontos pontoktól esett el ezen a hétvégén, de a tabellán továbbra is a második helyen áll, azonban 7 pontos hátránya 19 pontra duzzadt. A sorozat még a felénél sem tart, így nincs oka az elkeseredésre, bőven van még esélye ledolgozni a hátrányát.

A bajnokság augusztus elején folytatódik a Salzburgring-en.