A Red Bull Ring ad otthont ezen a hétvégén a TWC Clio Cup és az Octavia Cup második hétvégéjének. A rosszul sikerült időmérés után, Lévai Zoltán a 15. helyről indult, a TWC Clio Cup első futamán, mely a kategóriája 5. helyét jelentette egyben.

Mivel Lévai a bajnokság élén állt, fontos volt, hogy minél jobban felkapaszkodjon az élmezőnyre, annyi pontot mentsen amennyit csak lehet.

PFDX6397Az első körben jelentősen javított a pozícióján, feljött a kategória negyedik helyre, kézzel fogható távolságban volt Bostjan Avbelj és Alfred Kramer, akik az élen álltak ekkor.

Lévai fokozatosan gyorsult, és már a 6. helyen állt, ami a kategória harmadik helyét jelentette. Avbelj azonban már megnyugtató előnyt épített ki, Lévai pedig beragadt a cseh Gabriela Jílková mögé, aki keményen védekezett.

Lévai Zoltán többször is próbált előzni, de Jílková a szabály feszegetésével védekezett, sokszor irányt váltott, többször is összeértek.

Végül Lévai maradt a kategória harmadik helyén, így ugyan hátrányba került a bajnokság szempontjából, de fontos pontokat mentett, és kilenc pozíciót javított verseny közben, ami fontos volt a vasárnapi második futam miatt. Így majd a hatodik helyről indul, közvetlen Avbelj mögül, esélye lesz riválisát elkapni.

PFDX9028Tim Gábor az Octavia Cup idei harmadik versenyén a pole-ból indult, a gördülő rajtos versenyen. Jól kapta el az indulást, és megtartotta a vezető helyet.

A futam első harmadában pokoli tempót diktált, míg a többiek egymással voltak elfoglalva. A kiépített előny így egészen 6-7 másodpercre duzzadt, míg legfőbb riválisa, Tomas Pekar a rajtrács végéről nem tudott előre lépni, többször is összeakadt ellenfeleivel.

A második helyen Michael Vorba lassan felvette a tempót, de ez már csak arra volt elég, hogy ne tudja Tim növelni a különbséget.

PFDX9079Tim Gábor végül 8.2 másodperces előnnyel nyerte a futamot, így három futamból hármat nyert az Octavia Cup sorozatban. Természetesen a bajnokságot is vezeti. Vorba így feljött a bajnokság második helyére, Pekar visszacsúszott a harmadikra.

A két apexes pilóta második versenye vasárnap következik. Lévai Zoltán futama 9:00-kor, majd Timé 10:35-kor következik.