A pohár félig üres, vagy félig tele, ez nézőpont kérdése, de pont így sikerültek a Red Bull Ring-en az időmérések, ahol a TWC Clio Cup és az Octavia Cup második versenyhétvégéjén vesz részt az Apex Racing.

Lévai Zoltán, miután egy második, és egy első helyet szerzett a Hungaroring-en, a bajnokság élén érkezett az osztrák pályára, és minden jel arra mutatott, hogy folytatja a jó szereplést. Sajnos az időjárás megtréfálta a mezőny jelentős részét az időmérésen.

DSC07927A TWC Clio Cup jelentősen erősödött az első hétvégéhez képest, míg a Hungaroring-en összesen 10 Renault Clio állt rajthoz, ezen a hétvégén már 20-an vannak!

Borús, de még száraz időben kezdődött az edzés, ám Lévai nem tudott elsőre jó mért kört futni, és mire befejezte azt, rázendített az eső. Így anélkül, hogy komolyabb idővel feliratkozhatott volna az táblára, máris véget ért az időmérése. Nagy kár ezért, mert a tesztek alapján bőven a Clio-osok élmezőnyébe tartozott, ám így meg kell elégednie a 15. rajthellyel. Nincs kétségbeesés, de nehéz futam vár rá szombaton, előre kell jönnie. Egyetlen pozitívum, hogy lényegében új gumikon kezdheti meg a holnapi versenyt, hisz csak egy mért köre volt.

DSC08004Az Octavia Cup-ban szintén a második hétvégét rendezik a Red Bull Ring-en, és Tim Gábor dupla győzelemmel a zsebében érkezett erre a versenyre.

A mezőny szorosabb lett, mint két héttel ezelőtt, ez már látszott a szabadedzéseket, de a meglepetés az időmérésen következett.

Tim elsőre nem tudott az élre állni, Tomas Pekar vezetett. Szerencsére a csapat jó irányba változtatott az autón, az edzés felénél, és Tim Gábor a már használt gumikon is tudott javítani és feljött az élre. Szüksége is volt az javításra, mert Michael Vorba érkezett meg időközben a nyakára, de Tim megtartotta az első helyet, így Ő indulhat az élről a szombati futamon.