Lévai Zoltán, miután tavaly harmadik lett a TWC Clio Cup-ban, idén már bajnoki esélyesként ült ismét a Clio volánjához. Az első hétvége a hazai pálya, a Hungaroring volt. A TWC, azaz a Touren Wagen Cup két csoportból áll, a TWC1-ben mennek a Chevrolet Cruze Cup és a Twingo Cup autók, a TWC2-ben pedig az erősebb kupások. Idén már TCR kategóriát is létrehoztak, három Seat indult a mezőnyben a Renault Clio Cup-okkal együtt.

IMG_9809Lévai számára a valós ellenfelek a Clio Cup IV-el autózók, hisz ezek erősebbek a III-as modellnél. Lévai kategóriájában a második időt érte el az időmérésen, de komoly technikai gond hátráltatta, az autója körönként többször is bedadogott, azaz közel sem tudta a maximális teljesítményt nyújtani folyamatosan.

Az Apex szerelői folyamatosan cserélték a lehetségesen hibás alkatrészeket, de nem találták az okát a jelenségnek. Lévai számára így az első futam a túlélésé volt, de ezt maradéktalanul teljesítette. Ugyan a futamot vezető szlovén Bostjan Avbelj-t nem tudta támadni, de a második helyét végig őrizte és ezen pozícióban intették le.

Szombatra már megtalálta a csapat a hibás elemet, és pont a rivális csapata segítette ki a magyar versenyzőt! Így már elhárult minden akadály Lévai Zoltán elől a második versenyre.

IMG_9897A futam feléig támadta szlovén ellenfelét, aki az utolsó körökre már nem bírta a nyomást, és hibázott. Lévai átvette a vezetést és majd hat másodperces előnnyel nyerte a második versenyt.

Ez azt jelenti, hogy egy hétvége után holtversenyben vezetik Avbelj-el a bajnokságot.

A sorozat két hét múlva folytatódik az ausztriai Red Bull Ring-en.