A szombati első versenyen Forrai Gábor ugyan az 5. helyről indult, félreváltott, és visszaesett a 25-26. helyre. Parádés versenyzéssel folyamatosan jött előre, egészen a hetedik helyig. Merk József kicsit megilletődötten kezdte élete első kupás versenyét, sokat csatázott, és a 22. lett.

_SLP7367A vasárnapi első futamon így Forrai az első sorból indult, ezúttal jobban kapta el a rajtot, és végig ott maradt az első helyért folyó küzdelemben.

Az első helyre nem volt már esélye a futam végén, hisz Csik János ellépett az üldözőktől, de nagyon szép versenyzést bemutatva megszerezte idei első dobogós helyét, ráadásul a második lett.

Merk József jelentősen javult a második futamra, egészen a 10. helyig jött előre, és sokáig tartotta ezt a pozíciót. Az utolsó körökben két osztrák riválissal való küzdelem során ütközött, és visszaesett.

_SLP7548Ám még így is a 13. helyen intették le, tempója jelentősen javult a verseny alatt. A 13. hely már rendkívül jónak számított a 34 fős mezőnyben

A vasárnapi második verseny a WTCC két futama között indult, így a hatalmas nézőszám extra motivációt adott a pilótáknak. Forrai hamar előre jött, sőt vezette is a futamot.

Az első 5 pilóta az utolsó körökig küzdött egymással, Forrainak nagy esélye volt a győzelemre.

Az utolsó körben azonban Csik jobban helyezkedett és 7 tizedmásodperccel Forrai előtt ért célba. Fantasztikus kezdés ez Forrai Gábortól, egyértelműen ott van az élmezőnyben, a bajnoki cím megszerezése is elképzelhető cél, bár nagyon messze még a szezon vége.

_SLP7480Merk József ezúttal már nem volt olyan jó formában, küzdött a gumikkal, és az autó egyensúlyát sem érezte jónak. Ezektől függetlenül szép futamot teljesített, benne volt a darálóban végig. A 18. helyen intették le, és azt kell mondani, hogy ekkora mezőnyben ez szép bemutatkozás.

A bajnokság két hét múlva a Red Bull Ring-en folytatódik, ahol a Swift Cup Europe a Truck Race betétprogramja lesz.