Az Apex Racing két autóval nevezett az FIA Swift Cup Europe 2016-os szezonjára. Forrai Gábor már tapasztalt márkakupás, a harmadik idényét kezdi, igaz most fog először teljes idényt futni a Swift Cup Europe-ban. Merk József eddig túraautózott, és most kezdi meg a márkakupázást.

_SLP7045

Az első hétvége a Slovakiaring-en rögtön az egyik legnívósabb fordulója a bajnokságnak, hisz a sorozat az FIA WTCC, azaz a Túraautó Világbajnokság betétprogramja.

Szombaton zajlott le az időmérés, ahol Forrai a hatodik helyre kvalifikálta magát, Merk József pedig a 19-re a a 34 fős mezőnyben.

A hétvége három futamából az elsőt még ezen a napon rendezték, közvetlenül a WTCC időmérése után, így szép számú nézőközönség előtt csaptak össze a pilóták.

DSC06843

Forrai elrontotta a rajtot, a 6. helyről a 26.-ra esett vissza. Nem adta fel, folyamatosan tört előre és a 30 perces futamon rengeteg előzést bemutatva, feljött a hetedik helyre, sőt, megfutotta a verseny leggyorsabb körét is, ami plusz egy pontot jelent.

DSC06833

Merk számára a tanulásé volt a főszerep, a mezőny közepében autózott, ahol nagyon sok küzdelmes pillanatban volt része. Végül a 22. helyen ért célba, de nincs oka panaszra, jó futama volt, és még jelentősen gyorsulni fog.

Vasárnap két futam vár a suzukisokra, ahol az elsőt Forrai az első sorból várhatja majd. A két WTCC futam között pedig a hétvége harmadik versenye következik.