A tavasz elérkeztével az Apex Racing számára megkezdődött a tesztidőszak. A Sárvár közeli Pannonia-Ring-en a csapat három autóval tesztelt, szeles, hűvös, de száraz körülmények között.

DSC_0199Lévai Zoltán 2016-ban újra a TWC Clio Cup-ban vesz részt, ahol tavaly a harmadik lett, de minden esélye megvolt a bajnoki címre is. Ezt az esélyt szeretné idén valóra váltani, ezért mindent meg is tesz idén, csakúgy mint a csapat.

Az autója megkapta a Renault új fejlesztéseit, melyek ugyan nem jelentenek jelentős változást, de időszerű volt az autót élesben is kipróbálni a téli felújítás után.

Lévai több beállítást is használt és tesztelt a nap folyamán. Főként az autó viselkedésének változása volt a kulcskérdés, nem a legjobb köridő elérése volt a legfőbb cél. Összességében a pilóta elégedetten fejezte be a tesztet, sikerült az autóval és beállításokkal előre lépni.

DSC_0193Az FIA Swift Cup Europe sorozatban az Apex Racing idén már teljes szezont fut, miután tavaly nagy sikerrel mutatkozott be a kupában. 2015-ben Tim Gábor hat, Forrai Gábor pedig egy futamgyőzelmet szerzett, és a legeredményesebb új csapat volt.

Míg Tim egy új márkakupában folytatja idén, Forrai Gábor marad a Swift Cup Europe-ban, és erre kezdte meg a felkészülést a Pannonia-Ring-en.

Egész napi edzés végére több, mint biztató köridőket produkált, fokozatosan gyorsult. A pilóta és a csapat is arra számít, hogy 2016-ban dobogós helyekért és futamgyőzelmekért is küzdhet majd.

DSC_0187Merk József 2015-ben mindent megnyert amit lehetett az 1600cc-esek között, Ő lett a Magyar Bajnok, de megnyerte az FIA Közép Európa Kupát is ebben a kategóriában. Még nem indult márkakupában, így ésszerű volt a döntés, hogy összemérje tudását, több, azonos feltételekkel induló versenyzővel. Merk lesz Forrai csapattársa idén a Swift Cup Europe-ban.

Ugyan már vezette ezt az autót, de élesben ez volt az első tesztje. Ahogy várható volt, még szoknia kell az autót, de szintén egy nagyon jó tesztnapot tudhat maga mögött. A nap végére sikerült összeszoknia az autóval, és versenyképes körökre volt már képes.

A tesztidőszak folytatódik, a csapat igyekszik minél jobban felkészülni az idényre, hogy újra a bajnoki címekért tudjanak küzdeni az Apexes pilóták.

Rövid összefoglaló a tesztnapról

Képek a tesztnapról