Újra indult az Apex Racing az év végi, hagyományosan a Hungaroring-en megrendezett Szilveszter Rally-n. A 2015-ös verseny minden eddigi várakozást, és rekordot megdöntött, hisz 280 autó indult, és több mint 20.000 néző látogatott ki a versenyre.

Három autót és páros nevezett a csapatunk, két kategóriában. Tim Gábor, Timár Tamás navigálásával már idén megmutatta, hogy csodákra képes a Nissan Sunny GTi-vel, hisz egy hónapja dobogóra állhatott a Slovakiaring Autoshow-n. Most is ebben a felállásban indultak a H4-es kategóriában, ahova további 41 autó nevezett.

A H3-as kategóriában, azaz az 1600cc-es géposztályban két Apexes autó indult. Galambos Gábor és Mátyás György már versenyzett apexes színekben a Slovakiaring Autoshow-n, és most is velünk tartottak a Lada 21011-el. Ugyanebben a géposztályban nevezett Forrai Gábor és Simon András is, Ők egy Suzuki Sport Maxival álltak rajthoz a 111 fős H3-as mezőnyben.

IMG_6783Tim Gábor 2010 óta minden Szilveszter Rally-n részt vett, de eddig hadilábon állt a szerencsével, vagy kiesett, vagy műszaki hibák fosztották meg a kiemelkedő teljesítménytől. Idén, ugyan az autója közel sem képviselte az élmezőny szintjét, már a verseny elejétől vezette a kategóriát.

Lehetett tudni, hogy az előnyét nehéz lesz megtartania, de a végsőkig küzdött. Az utolsó gyorsaságin már hátrányba került, és végül 1,3 másodperccel alulmaradt az idei Rally2 bajnoktól.

Így is kiemelkedő volt az Ő és navigátora teljesítménye, hisz másodikak lettek a H4-es kategóriában, és a 280 indulóból az összetett 27. helyezést érték el.

IMG_6528A Galambos-Mátyás páros nehezen kezdett, de fokozatosan vette fel a tempót. A nézők által is rendkívül közkedvelt autójukkal egyre jobban összebarátkoztak, és végül a 6. helyezést érték el a H3-as géposztályban.

A Ladáknak kiírt értékelésben a 4. helyet szerezték meg a 49 célba érkező közül. Bizton állítható, ha idén többet tudnak az autóval versenyezni, ez az eredmény sokkal jobb lett volna. A páros az összetett 46. helyen ért célba.

IMG_6140Forrai Gábor egy igen eseménydús, és nagyon szép fejlődést bemutató gyorsasági idény után, újra elindult a Szilveszter Rally-n, ahol 2014-ben, első rally versenyén sikerült kategóriát nyerni. Most nehezebb dolga volt, hisz a H3-as mezőny most jelentősen nagyobb volt.

Simon András navigálásával végig a középmezőny elején autóztak, a 14-16. helyen tartották magukat egészen az utolsó szuperspeciálig.

A már késő estébe nyúló ring belsőt azonban már nem tudták befejezni, elment a hajtás az autójukban és kiestek a versenyből.

A Szilveszter Rally befejeztével az Apex Racing számára véget ért a 2015-ös szezon. Minden versenyzőnknek, támogatónknak és szurkolónknak köszönjük az egész éves figyelmet! Találkozunk jövőre!