Az Apex Racing már 2014-ben is indult a Slovakiaring Autoshow-n, mely egy a versenypályán és annak szervizútjain kialakított rallye verseny. A szlovák versenyzők számára ez olyan, mint itthon a Szilveszter Rally. Már tavaly is nagyon elégedett volt a csapat a rendezéssel, és ez idén sem volt másként. A novemberi váratlan tavasz kellemes hétvégét tartogatott a majd 90 párosnak, aki leadta a nevezését.

pic3Tim Gábor navigátora idén is Timár Tamás volt, most egy Nissan Sunny GTi-vel álltak rajthoz a 2000cc-es kategóriában. Ezen a versenyen a csapatunkhoz csatlakozott Galambos Gábor és Mátyás György, Ők egy Lada 21011-el indultak, mely egy igazi különlegesség, a hétvége egyik látványossága volt.

Mindkét páros nagyon erős mezőnybe nevezett, Tim Gáborék kategóriájába sok gyári motorsportos autó sorakoztatott fel, Renault Clio R3, Citroen DS3 R3T és egyéb jóval erősebb autók. Galambosék sem voltak könnyebb helyzetben, az autójuk ugyan a Ladák szintjén nagyon erős, de a modernebb autókkal már nehezen vették fel a küzdelmet.

pic2Ezektől függetlenül mindkét autó és páros tisztességesen helytállt a 4 gyorsasági szakaszon, végig az élmezőnyben tudtak autózni. Tim Gáborék már a pénteki esti szakaszon megszerezték a kategória harmadik helyet, és ezt a szombati szakaszokon is őrizték. Előrébb nem volt esélyük kerülni, de így is kihozták a maximumot az autójukból.

Galambos Gábor és navigátora az 6-8. helyért küzdött és végül sikerült megszerezniük a hatodik helyet az 5-ös kategóriában.

Összetettben Tim Gáborék a 29.-ek lettek, a Galambos – Mátyás páros pedig a 34. helyen ért célba.

A 1600cc-es kategória végeredménye:

Képernyőfotó 2015-11-17 - 12.39.15

Az 2000cc-es kategória végeredménye:
Képernyőfotó 2015-11-17 - 12.39.26

fotók: rally-sports.sk