IMG_2455Idén 15 versenyhétvégén vett részt az Apex Racing, mely már közel van a F1-es csapatok naptárához.

Több sorozatban is indult pilótánk, részt vettünk a Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság kistúra kategóriájában, ahol az F-1600 bajnoka lett idén Merk József.

A Suzuki Ignis S1600-assal Merk a nemzetközi bajnokság futamain is részt vett, sikerrel, hisz az FIA Közép Európa Kupát is megnyerte az 1600-asok között. Az idei évben dominálta ezt a kategóriát.

IMG_3019Az idén indult TWC Clio Cup összes futamán indultunk Lévai Zoltánnal, sőt Slovakiaring-en Tim Gábor is rajthoz állt. Lévai végül a végelszámolásnál 3. lett, egy igen nehéz idény után.

Nem lehet csalódott, jóval tapasztaltabb pilóták végeztek előtte, szerzett futamgyőzelmet is, a tempója az élmezőnyhöz tartozott. A TWC 2015-ös szezonját egy futamgyőzelemmel, és 4 második hellyel zárta, majd minden futamon dobogóra állt.

Két fiatalunk, Forrai Gábor és Tim Gábor a gyengébb Suzuki kupában kezdte az idény, majd sorozatot váltott a csapat, és a Swift Cup Europe-hoz csatlakozott, ahol újabb, erősebb autókkal, nagyobb mezőnyben lehetett összemérni a képességeket. Összesen négy hétvégén álltunk rajthoz a 8 versenyes bajnokságból. Tim Gábor végig dominálta a versenyeket, Forrai pedig megszerezte élete első futamgyőzelmét a Hungaroring-en.

IMG_4759Így érkeztünk el a 2015-ös idény utolsó hétvégéjéhez, melynek helyszíne a Red Bull Ring volt. A Swift Cup Europe nemzetközi mezőnye zárta itt a 2015-ös bajnokságot.

Tim számára még elérhető volt a bajnoki harmadik hely, úgy, hogy a bajnokság fele után csatlakozott a sorozathoz. Forrai számára ismeretlen volt a pálya, neki a gyors alkalmazkodás, és tapasztalatszerzés volt a feladat.

A versenyhétvégét egy napra sűrítette a szervező, ami kifejezetten jó ötlet volt, kevés üresjárat, végig pörögtek az események.

IMG_4206A vasárnap reggeli időmérés 20 perces volt, Tim Gábor hamar az élre állt, és nem is engedte ki a pole-t a kezéből. Forrai a 28 fős mezőnyből a 11. lett.

A vasárnapi első verseny Tim számára eseménymentes volt, mely azt jelentette, hogy rajt-cél győzelmet szerzett. Végig kontrollálta a futamot, megfutotta a leggyorsabb kört, és 8 másodperces előnnyel nyert.

Forrai számára jóval nehezebb futama volt, de tökéletesen oldotta meg a védekezést, és egy helyet javítva a 10. helyen ért célba.

IMG_5578A második versenyen pilótáink egymás mögül indultak, hisz Forrai a 10. helyen, a fordított rajtrács miatt Tim a 8. helyen állt a rajtrácson. Tim Gábor újra megmutatta mit tud, fokozatosan lépkedett előre, majd a 10 körben átvette a vezetést, melyet a 12. körig meg is tartott, ekkor intették le.

IMG_5780Forrai újra nagy futamot produkált, volt 6-7. helyen is, de végül a 9. helyen ért célba, mellyel újra javított a rajtpozícióján.

IMG_6083Tim Gábor így a bajnokság harmadik helyét szerezte meg, megmutatva, hogy mekkora potenciál rejlik benne, ha tiszta körülmények között versenyezhet.

Forrai egész évben fantasztikus fejlődést mutatott be, a 2014-es szezonhoz képest minden pályán jelentősen javult, és folyamatosan élmezőnyben autózott.