Az idei szezonban kezdtük meg a szereplésünk a TWC-ben, mely egy összevont márkakupa bajnokság. Négy kategóriája van, melynek a legerősebb csoportja a Clio Cup. Itt indult idén Lévai Zoltán egy Renault Clio Cup IV-el.

IMG_5870Ebben a szezonban még tanulta az autót, de nemcsak Ő, csapat számára is minden új volt. Az idény jól indult, egy futamgyőzelem a Hungaroring-en. Utána azonban már nehezebb volt a folytatás, hisz míg a Hungaroring egy hazai terep volt, a többi helyszínen az ellenfelek voltak tapasztalati előnyben.

A Red Bull Ring-en két harmadik hely egy csoda volt, hisz az autó már a szabadedzéseken csúnyán összetört.

Itt lényegében minden pont ajándék volt.

Jött Salzburgring, ahol egy harmadik hely után sikerült megnyerni a második versenyt, amit sajnos később elvettek, egy sárga zászlós előzés miatt. Nehéz hétvége volt, de látszott, a tempó megvan.

IMG_3019Következett a teljesen ismeretlen terep, a csehországi Most. Az első futamon Lévai kiállni kényszerült, majd a mezőny végéről lett harmadik a második versenyen.

Az ötödik hétvége is nehezen alakult, újra egy kiállás a Slovakiaring-en vezető helyről, majd a második versenyen hatodik hely egy boxáthajtásos büntetés után. Ekkor már matematikailag is csak a harmadik helyre volt esély.

Így érkeztünk el újra Csehországba, egy nagyszerű pályára, Brno-ba.

IMG_6051Lévai Zoltán mellett Merk Jószef is indult a hétvégén, Ő az FIA Közép-Európa Kupa értékelésében volt érdekelt, vezette az 1.6-os kategóriát, és elég volt indulnia, hogy bebiztosítsa a bajnoki címét.

Nem is volt szüksége az S1600-as Ignis-re, egy Swift Cup Europe-os autóval indult.

Brno-ban két időmérést és két versenyt rendeztek. Lévai Zoltán volt az egyetlen aki lépést tudott tartani a helyi hős, Tomas Pekar mögött, de számára is utolérhetetlen volt a cseh versenyző.

FRYB7609Így a szombati első versenyen a második helyről indulva nem is lehetett más cél, megtartani ezt a helyezést.

Ez sikerült is, ugyan a rajtnál Lévai kicsit visszaesett, de visszaszerezte a második helyet és ezt magabiztosan hozta a leintésig.

A második helyével karnyújtásnyira került attól, hogy bebiztosítva az év végi harmadik helyet. A vasárnapi futamon csak néhány pontra volt szüksége és biztos célba érkezésre.

Merk József célja teljesült, célba ért a futamán, és biztosan megszerezte az FIA Közép-Európa Kupa bajnoki címet is azután, hogy egy héttel ezelőtt Magyar Bajnok lett.
DSC05862Ezzel az Apex Racing egymás utáni két évben hódította el az 1600cc-esek között a Magyar és a Közép-Európa Bajnoki címet.

A vasárnapi verseny mindkét pilótánk számára jól alakult. Lévai sokkal jobb rajtot vett mind korábban, és néhány körig tudta tartani Tomas Pekart, majd be kellett látnia, nem tudja támadni, így visszavett a tempóból. Így is magabiztosan szerezte meg az újabb második helyet, és harmadik lett a TWC Clio Cup-ban. Merk József már bajnokként újra jót autózott és jelentősen javított a szombati köridején.

A TWC Clio Cup végeredménye:
1. Tomas Pekar 187 pont
2. Christjohannes Schreiber 140 pont
3. Lévai Zoltán 132 pont

Csapatunk számára még egy fontos verseny van hátra, a hétvégén záródik a Swift Cup Europe sorozat, az ausztriai Red Bull Ring-en.