Tim Gábor a Salzburgring-en bemutatkozott a Swift Cup Europe mezőnyében, méghozzá egy dupla győzelemmel. A hétvégén a Hungaroring-en rendezték a sorozat idei ötödik hétvégéjét, és Tim Gábor mellett már Forrai Gábor is a mezőnyben szerepelt. Számára minden új volt, hiszen a verseny előtt vehette át újonnan épült autóját.

IMG_0583Tim Gábor magabiztosan kezdte a hétvégét, mindkét szabadedzést megnyerte, Forrai pedig nagyon hamar hozzászokott az autóhoz, a középmezőn idejeit autózta.

A Truck Race hétvége a suzukisok számára szombaton reggel kezdődött meg, az időméréssel. Az időmérés kezdetekor esett az eső, ám  az apexes pilóták a száraz pályára alkalmas gumikon vágtak neki a kvalifikációnak, várva, hogy a pálya száradni fog. Ez végül nem következett be, így Tim számára csak a negyedik hely sikerült, míg Forrai a 9. lett a 17 indulóból, ami több mint biztató kezdet volt számára.

IMG_0542Szombaton az időmérés után még két verseny várt a pilótákra, ami igen szokatlan és nagy kihívás. Tim Gábor a futamon jó rajtot vett és hamar megszerezte a vezetést, körről körre növelte az előnyét. Forrai Gábor látványos meccseket folytatott a középmezőnyben, végig versenyképes köröket autózva, mindezt úgy, hogy még a verseny elején kiforgatták.

Forrai négy körrel a verseny vége előtt váratlanul megállt a pályán, majd három kör múltán, a fölényesen vezető Tim Gábor is lelassult, és alig tudta befejezni a futamot, a negyedik helyig csúszott vissza.

IMG_0626Mint később kiderült, az üzemanyag ugyan elég volt a versenyre, de az alacsony mennyiség ellibbent, és ezt a versenyautó computer-e úgy értelmezte, hogy kifogyott az üzemanyag.

A csapat tanulva ebből, a második versenyre már jelentősen nagyobb üzemanyag mennyiséggel küldte ki pilótáit. Tim az ötödik helyről indulhatott, Forrai pedig a 13. kockából.

IMG_0919Tim Gábor a második versenyen újra jól indult, és a futam felére az élre állt, Bernula István üldözte, aki a pontverseny élén áll jelenleg. Ugyan egyszer a Safety Car a pályára hajtott, de ez sem befolyásolta Tim-et, hogy megvédje a vezető pozíciót, és megnyerte a második versenyt.

IMG_0949Forrai a verseny elején ugyan nem tudott helyezéseket javítani, a de versenytempója újra kiemelkedő volt, a futamon sokat javított. Egészen a 9. helyig tudott előre jönni.

A vasárnapi harmadik versenyen pilótáink egymás mögül indulhattak, hisz Tim Gábor a győzelme után a nyolcadik helyre került, míg Forrai a 9. maradt, mivel az első nyolc sorrendjét fordítják. Tim ezúttal nem tudott javítani a rajtnál, Forrai azonban elváltotta magát, és visszacsúszott egészen a mezőny végére.

Tim Gábor a futam utolsó körökre tudott felérni a mezőny elejére, látványos csatát mutatva be a tavalyi bajnokkal, Balogh Bencével, akit végül sikerült megelőznie. A célig meg is tartotta a vezetést, így a három futamból, kettőt sikerült megnyernie. Forrai az egész futamot végigküzdötte, és jó időket autózva a 9. helyre sikerült beérnie.

IMG_1430A hétvége folyamán több mint 30.000-en látogattak ki a hétvégére, köszönhetően Kiss Norbert nagyszerű sikereinek, amihez ezúton is gratulálunk, és köszönjük a színvonalas hétvégét a rendezőknek.

A Swift Cup Europe egy hét múltán újra a Hungaroring-en szerepel, mely csak a magyar értékelésbe fog számítani, majd a nemzetközi bajnokság az ausztriai Red Bull Ring-en fog befejeződni, alig két hét múlva.