A TWC  bajnokság szervezői sem gondolhatták az év elején, hogy ennyire népszerű lesz a sorozat. A 4 márkakupát összefoglaló kupa folyamatosan, bőven 40 fölötti indulóval rendezi a versenyeit, és a salzburgringi hétvégén ez komoly gondokat okozott. A két lassabbik csoport, a Twingo és Chevrolet kupa autói annyival gyengébb köridőkre képesek, hogy elkerülhetetlen a folyamatos lekőrözés, és sokszor ez balesethez is vezetett.

IMG_4145Ezért a szervezők, nagyon helyesen, két csoportra vették a kupát, külön időméréssel, és külön versenyekkel. Látni kell azt, hogy ez nekik többlet költség, ezért külön elismerés jár nekik. Így a Twingo-k és a Chevrolet-ek a “B” csoportban, a Clio-k és Mitsubishi-k pedig az “A” csoportban versengtek a legutóbbi csehországi hétvégén, melynek a helyszíne az Autodrom Most volt.

Lévai Zoli úgy érkezett a hétvégére, hogy 7 pontos hátrányban volt a bajnokságot vezető Schreiber mögött, ami kicsit frusztráló, hisz folyamatosan gyorsabb svájci ellenfelénél, de a szerencse eddig nem állt mellé. Mögöttük Tomas Pekar egyre közelebb kerül a tabellán, a cseh versenyző már évek óta a Clio kupák élmenője.

Az Autodrom Most a csapat és a pilóta számára is új terep volt, de a szabadedzéseken sikerült megbarátkozni a kissé érdes aszfalttal, a pálya nyomvonalát is jól tudta memorizálni Lévai Zoltán. A pénteki napra azonban nem tudott az apexes versenyző megfelelő állapotban készülni, ételmérgezést kapott, és a pályakórházban látták el. Ideiglenes engedéllyel részt vehetett az időmérésen, melyet fogcsikorgatva teljesített, a harmadik helyet szerezte meg Pekar és Schreiber mögött.

IMG_4461A szombati nap orvosi vizsgálattal indult, és Lévai engedélyt kapott az indulásra, jobban is érezte magát. A verseny nem indult jól, már a rajtból nehezen jött el Lévai, és nem is igazán volt jó a tempója. Három kör után ki is állt a boxba, elgyengült az autója. Mint később kiderült, egy apró dugó fellazult, és emiatt csökkent a turbónyomás. Hogy még pikánsabb legyen a bajnokság kimenetele, Schreiber ugyan második lett, ám kizárták, az autója könnyebb volt, mint a minimumsúly. Tomas Pekar győzött, és ezzel egy ugrással a bajnoki versenybe is beszállt.

FRYB5253A vasárnapi versenyen így a mezőny végéről indult Lévai és Screiber, akik hamarosan feljöttek a második és harmadik helyre. Pekar jelentős előnyben volt, de a második hely fogható volt. A két versenyző végig versenget, ám Lévai megcsúszott, és majdnem a szalagkorlátban végezte, de meg tudta fogni az autót. A harmadik helyen érkezett, ami a hétvége eseményeit nézve nagyon jó eredmény. Ugyan a bajnoki táblázaton rosszabbul áll, mint a hétvége előtt, mégsem lett jelentős a hátrány, így bőven van esélye a két hátralévő hétvégén.

A TWC Clio Cup bajnokság állása nyolc verseny után:
1. Tomas Pekar 112 pont
2. Christjohannes Schreiber 108 pont
3. Lévai Zoltán 98 pont