A Magyar Gyorsasági Országos Bajnokság harmadik hétvégéjét rendezték a Sárvár melletti Pannoniaring-en, ahol a túraautósokra három verseny várt. A hétvége az RCM CUP 4. fordulója is volt, ám erről nem fogunk beszámolni. Ebből a sorozatból az Apex Racing kivonul, melynek csapatbajnoki értékelését jelenleg vezeti, erről itt is lehet olvasni, a bajnokságot vezető Tim Gábor oldalán. Későbbiekben, ha az szükségesnek látjuk, akkor bővebben beszámolunk az okokról.

De térjünk vissza a túraautósokra.

IMG_4876Merk József az F-1600-as kategóriát vezetve érkezett a hétvégére, előnye megnyugtató volt. Három időmérést, és három versenyt kellett teljesítenie. A pénteki időmérésen jól szerepelt, és megnyerte a kategóriáját. Szombaton került sor az első versenyre. Merk jól indult, elkerülte a rajtbalesetet és a kategóriát vezetve versenyzett. Egy apró elektronikai hiba azonban megfosztotta a győzelemtől, leparkolni volt kénytelen a pálya szélére.

A csapat folyamatosan dolgozott a probléma megoldásán, mely csak időleges volt, hisz látható volt, komolyabb a probléma. Azonban sikerült, olyan megoldást találni, amivel biztosíthatta a csapat Merk számára, hogy be tudja fejezni a futamokat. A második és harmadik időmérést is megnyerte, így egy feladat maradt hátra, a maradék két versenyt sikeresen befejezni.

IMG_6108Ezt Merk József maradéktalanul teljesítette, és megnyugtató előnnyel nyerte a vasárnapi két futamot. Ezzel jelentősen ellépett a bajnokságban, nagy előnnyel vezeti az F-1600-as értékelést.