Szinte afrikai forróság jellemezte az RCM CUP harmadik hétvégéjét, melyet a Slovakiaring-en tartottak. A bajnokság élén érkezett Tim Gábor, előnye 23 pont volt, míg az Apex Racing a csapatbajnokságot is vezette. Forrai Gábor egy jól sikerült grobniki hétvégén volt túl, számára fontos volt, hogy ezt a felfelé ívelő teljesítményt megtartsa.

IMG_1154A pénteki szabadedzések megmutatták, csak és kizárólag jól elkapott szélárnyékozással lehet az élmezőnyben autózni, pilótáink ezt is gyakorolták. Az időmérésen Forrai hozta, amit már előzőleg is mutatott, a nyolcadik helyet szerezte meg. Tim Gábor azonban nem tudott jó szélárnyékot találni, és a csalódást keltő hatodik helyet foglalhatta el a szombati első versenyen.

Akik ismerik a Slovakiaring-et, tudják, itt a rajtsorrend nem sokat számít. Ez most sem volt másként, Tim hamar előre keveredett, sőt átvette a vezetést is. A szélárnyékozás miatt azonban visszaesett, de nem erőltette a gumijait, és a futam végére összpontosított.

IMG_1333Jól is tette, mert egy szép előzéssel elment a bajnoki riválisa mellett, és a második helyen ért célba, növelve a bajnokságban az előnyét, mely ekkor már 27 pont volt.

Forrai végig a középmezőnyben csatázott, sokáig a hatodik helyen is ment, de végül meg kellett elégednie a hetedik hellyel, de ezzel sem panaszkodhatott, hisz ide is várta magát a futam előtt.

A vasárnapi második versenyre az időjárás még melegebbre fordult, az autókban a 70 fokot is meghaladta a hőmérséklet. A szombati versenyhez képest nem sokat változott a leosztás, Tim újra előre tört, és átvette a vezetést, majd újra visszaesett. Azonban most nem volt meg a megfelelő tempó, és maximum a harmadik helyért tudott az utolsó körökben küzdeni. Egy peches szituációba keveredett, de a negyedik helyével minimális veszteséget könyvelhetett el, továbbra is nagy előnnyel vezeti a bajnokságot.

IMG_1607Forrai szintén nehezebb futamot teljesített, de újra mutatta, jelentősen fejlődött az idei évre. Ismét a középmezőny elejével küzdött, és a nyolcadik helyen ért célba.

A bajnokságot Tim vezeti 20 pont előnnyel, az Apex Racing előnye pedig 10 pont a csapatbajnokságban. Forrai továbbra is őrzi a nyolcadik helyét a bajnokságban, mely a Pannoniaring-en folytatódik majd augusztus első hétvégéjén.