Egy nagyon pörgős, és nehéz hétvégén vagyunk túl, mely fantasztikus sikereket hozott az Apex Racing számára. Három kategóriában voltunk érdekeltek, sorra vesszük ezeket.

DSC_0674A Magyar Gyorsasági Országos bajnokságban Merk József a Suzuki Ignis S1600-al, az 1600cc-esek bajnoki címéért küzd idén. A tesztek alapján erre minden esélye meg is van. Az első időmérésen a kategóriája legjobbjaként végzett, ami a 26 kistúrásból a 13. helyet jelentette.

A szombati versenyt jól is kezdte Merk, a középmezőnnyel autózott, és jelentős előnnyel vezette a kategóriáját.

Egészen a negyedik körig, amikor a sikán után egyszerűen kifordult a bal első kereke, és kiállni kényszerült. A boxban kiderült, egy apró alkatrész eltörése okozta a kerék kifordulását.

DSC_0997A második időmérésen Merk hasonlóan teljesített, az addigra megjavított Ignis-el, és újra a kategória első volt.

A vasárnapi versenye már hibamentes volt, összetett 12. lett, és megnyerte a kategóriáját.

Ugyan hátrányban van a pontversenyben, de bízunk benne, hogy a műszaki hibák innentől elkerülik, és ledolgozza a lemaradását a következő versenyeken.

DSC_0827Az idén indul TWC sorozatban Lévai Zoltán egy új, gyári Renault Clio Cup IV-el indul. Az első versenyre 34 nevező érkezett, melyből a 12 Renault Clio Cup jelentette a csúcskategóriát. Egy olyan ellenfél érkezett, akire figyelni kellett, már indult komolyabb Clio bajnokságokban, tehát tapasztalati előnye volt. A Clio kategóriában 5 olyan új 1,6 turbó autó volt, mint Zolié, a többi még a régebbi szívó 2 literes technika, melyek kicsit gyengébbek.

Két időmérést rendeztek, közvetlenül egymás után, az első időmérés a szombati, a második a vasárnapi verseny rajtrácsát döntötte el. Az elsőn Lévai a második lett, nem talált tiszta kört a nagy forgalomban, a legjobb ideje 2:06.341 volt. A második időmérés jobban sikerült, rengeteget javult, és 2:05.183-as idővel megnyerte az kvalifikációt.

ADSC_0853 szombati verseny előtt a legfőbb gondunk az volt, hogy Lévai még sose rajtolt az új autójával. Ez sajnos az indulásán meglátszott, beragadt, és egészen a 14. helyig esett vissza.

Innen szinte extázisban versenyzett, és a futam utolsó harmadára utolérte a svájci Schreiber-t, de a forgalomban összeakadt egy lekörözendővel, és már nem tudott támadni. A verseny legjobb köre az Övé volt, ami mutatta, hogy jó rajttal győzelmi esélyei lettek volna.

DSC_0957A második futam esőben indult, de a mezőny nagy része maradt slick gumin. A gördülő rajt jó sikerült, és Lévai Zoltán végig megtartotta a vezetést. Schreiber sokáig támadta, ám ne talált fogást, valamint Lévai is jól sáfárkodott a gumikkal. Végül tetemes, 5 másodperces előnnyel nyerte a második TWC futamot, így holtversenyben áll a bajnokság élén Schreiber-el.

Az RCM CUP-ban a tavalyi felállással küzdünk tovább idén is. Erősebb lett a mezőny, és több az induló is, és várhatóan a nevezők száma versenyről versenyre több lesz.

DSC_0712Tim Gábor bajnokhoz méltóan kezdte az évet, megnyerte az időmérést, és a szombati versenyen rajt-cél győzelmet szerzett. Ennek köszönhetően vasárnap a nyolcadik helyről kellett előre törnie, ami idén még nehezebb mint eddig bármikor.

A verseny vége előtt két körrel tudta átvenni a vezetést, az igen kemény, sok összeérést is hozó futamon, de ez egy túraautó versenyen nem szokatlan. Sikerült megtartani a vezetést, és dupla győzelemmel kezdte az idény, és vezeti a bajnokságot.

DSC_1109Társa, Forrai Gábor az időmérésen nem tudott jó kört összerakni, és a 12. helyről indult szombaton. Szép futamot teljesített, és rengeteget tanulhatott, hisz sok előzést, és védekezést kellett végrehajtania. A 11. helyezése nem tükrözi méltóan a futamát, elégedett volt mégis.

Második versenye még jobban alakult, 9-10. helyen csatázott, mikor egyszerűen felrobbantak a hátsó fékei, és kigyulladt autóval húzódott le a pályáról, és fejezte be a futamot.

DSC_1101Az RCM CUP idén kiírta a csapatbajnokságot, melyben 2 ponttal vezetünk, igyekszünk majd erre az értékelésre is figyelni.

A bajnokság következő futama előbb a TWC és Magyar OB számára következik, május 23-24-én a Red Bull Ring-en.